11 Кращих Книг для Дітей до Року

Багатьом мамам знайоме почуття, коли дитина нарешті заснула, а мама, не знаючи, за що хапатися спішить: чи то посуд помити, чи то обід приготувати. І в такому темпі першого року не мало важливо влаштовувати 15 хвилинний тайм-аут.

Уявіть, що дитина зайнята переглядом «продуманої» книги, а у Вас з’явиться вільний час для себе, гарячого чаю чи масажу голови.

Тому провідні консультанти магазину «Бава» відповідально підійшли до створення ТОП-у книг для малюка до року. Врахували показники якості, міцності та змістового наповнення.

Такі книги позитивно вплинуть на дитину, містять мінімум тексту, або взагалі без нього.

Baby Touch and Feel

1. Хітом є серія Baby Touch and Feel видавництва Dorling Kindersley. Розмір, реалістичні фото-ілюстрації, ламінована поверхня – попадання в десятку; ці книги не рвуться, а тактильні вставки так люблять малюки.

The Very Hungry Caterpillar  книга

2. The Very Hungry Caterpillar Эріка Карла. Оригінальність, яка зацікавить – сторінки різного розміру і отвори на них від «прокусів» гусениці.
З досвіду: хіт від 6 міс. і навіть в 3 роки син повертався до неї, коли вже зміг порахувати те, що з’їла гусениця.

Baby Touch First Focus: Things That Go книга

3. Серія Baby Touch First Focus видавництва Ladybird (Baby Touch First Focus: Things That Go, Baby Touch First Focus: Faces). Книги з контрастними зображеннями, які будуть актуальні новонародженому в перші місяці.

Fold-out books книга числа

4. Книги-розкладушки Fold-out books (Colours, Animals, Things that go, Farm, Christmas) ідеально підходять для стимуляції лежати на животику і піднімати голову.

Where's Spot? книга

5. Where's Spot? Эріка Хілла. Відкриваючі віконця додають ефект сюрпризу. Книга у форматі питання/відповідь для першого англійського монологу батьками перед дитиною. Наприклад, Is he inside the clock? – No. He is…

Quiet time music book книга

6. Музичні книги з класичними мелодіями від видавництва Usborne: Quiet time music book, Baby's bedtime music book, Musical nursery rhymes. Вони і заспокоять, і розслаблять, і підготують до сну.

Baby Touch: Moo! Moo! книга

7. Серія Baby touch видавництва Ladybird (Baby Touch: Moo! Moo!, Baby Touch: Rainbow, Baby Touch: Flip-Flap Book). Великий розмір і багато тактильних елементів, цікавий формат сторінок у вигляді тварин-закладок/веселки/сторінок-половинок.

Baby's very first touchy-feely play book книга

8. Серія Baby's very first touchy-feely (Baby's very first touchy-feely play book, Baby's very first touchy-feely colours play book, Baby's very first touchy-feely animals play book). Разом із яскравими ілюстраціями поєднюють тактильні вставки, доріжки для пальчиків, рифлені сторінки і отвори у них.

Baby's very first bus book книга

9. Книги у вигляді транспорта з рухомими колесами Baby's very first bus book, Baby's very first tractor book, Baby's very first train book, Baby's very first truck book. Унікальний формат, коли книга є і машинкою водночас.

Garden sounds книга

10. Музичні книги з голосами тварин і звуками природи: Farm sounds, Night sounds, Garden sounds, Jungle sounds, Zoo sounds, Woodland sounds, Bird sounds. Сенсорні кнопки легко відтворюють чарівні звуки, щоб пізнавати сюжети навколишнього світу тварин, комах, птахів.

Don’t tickle the hippo!

11. Книги, які поєднують тактильні елементи і голоси тварин при натисканні: Touchy-feely sounds (Don't tickle the hippo!, Don't Tickle the Lion!, Don't Tickle the Dinosaur!). Доторкнувшись до шерсті лева лунатиме його ричання.

Важливо пам’ятати, що ранній розвиток малюка будується на грі. Добре, що сьогодні у дорослих є можливість створювати умови для нових відкриттів і сприяння допитливості.

Коментарі
Коментарів поки що немає
Написати коментар
Ім'я *
Email
Залиште коментар*

Якщо Вам потрібна допомога у виборі, телефонуйте: (044) 599-05-22