Кава ще ніколи не була смачнішою та різноманітнішою за ту, що ми п’ємо зараз. Виробники кави мають доступ до більшої кількості сортів та методів приготування, а споживачі, в свою чергу, можуть поцікавитись деталями виробництва, щоб переконатись у якості кави та відшукати для себе найкращу. Країна походження кави, як вона була зібрана, процес обсмажування та вода, що використовується для приготування напою – це лише деякі з факторів, від яких залежить кінцевий смак. Бариста-чемпіон та профі з обсмажування кави James Hoffmann досліджує ці ключові фактори, зосереджуючи увагу на кожному з етапів. Країна за країною – від Болівії до Замбії – автор розглядає основні характеристики та методи, що визначають якість продукції. Разом із цим до вашої уваги пропонується багато цікавої інформації – від розробки першої кавоварки до пояснень, чому не завжди можна вірити інструкціям на пакетах кави, які ми купуємо в супермаркетах. Із картою регіонів вирощування кави, діаграмами, які пояснюють різницю між регіонами-виробниками у межах однієї країни, політикою торгівлі та яскравими фотографіями з плантацій, The World Atlas of Coffee: From beans to brewing - coffees explored, explained and enjoyed вперше охоплює більш ніж 35 країн, викриваючи факти, які ніколи раніше не виходили за межі кавової індустрії. Якщо ви бажаєте краще розумітися у каві та її тонких нюансах – це книга саме для вас!