Usborne назвали «Дитячим видавництвом 2020 року»: деякі думки Пітера Асборна

Відоме у всьому світі, ведуче видавництво дитячих книжок Usborne створює цікаві, інноваційні книги для дітей будь-якого віку. Книги, які діти люблять читати, і яким батьки і вчителі довіряють. Ми в магазині «Бава» пишаємося бути офіційним представником Usborne в Україні і вітаємо видавництво і наших колег в Британії з отриманням почесного звання у британському книжковому конкурсі Nibbies 2020.

У червні 2020 р. британське видавництво Usborne на церемонії вручення нагород British Book Awards отримало звання «Дитячого видавництва 2020 року». Через пів століття після його створення Пітер Асборн і тепер його дочка Нікола продовжують виводити бізнес на нові висоти. За останній рік рівень продажів на внутрішньому споживчому ринку підскочив майже на 7%, а за кордоном був ще більш стрімким. Це дійсно глобальне видавництво, оскільки має дев'ять міжнародних друкованих марок, а книги перекладаються на більш, ніж 100 мов в усьому світі.

 

На церемонії засновник і керуючий директор Usborne Пітер Асборн розмірковує про перемогу в номінації «Дитяче видавництво 2020 року»:

«Я роблю книги для дітей більше 50 років і заснував Usborne в 1973 році, щоб створювати живі, захоплюючі, барвисті, чудові книги, які, як я припускав, змінять життя дітей. Ця робота — честь і привілей, і я можу чесно сказати, що насолоджуюся кожним її днем. Мені майже 83 роки, але я все ще з нетерпінням чекаю можливості приходити на роботу, щоб створювати книги для навчання і розваги дітей у всьому світі.

Ми дуже раді тому, що наша галузь визнала нас видавцем року для дітей, особливо з урахуванням потужностей конкурентів в нашій сфері діяльності. Ми дійсно вважаємо, що працюємо в золотий вік дитячої видавничої справи — сектора індустрії, який протягом багатьох років (я думаю, несправедливо) вважався менш важливою частиною всього видавничого бізнесу.

Ця нагорода присвячується моїм неймовірним співробітникам, багато з яких працюють зі мною тривалі роки. Я надзвичайно вдячний їм за їх дуже важку роботу і за те, що вони залишаються, залишаються і залишаються в нашому видавництві...

Ці останні кілька місяців були незвичайними. Глобальна пандемія привела до того, що багато хто з нас працювали з дому, і багато книжкових магазинів були закриті. Ми всі також спостерігали за протестами Black Lives Matter у відповідь на вбивство Джорджа Флойда в Міннеаполісі. Ці протести, на мій погляд, є найбільш значними за все моє (тепер уже довге) життя, і вони стали сигналом до пробудження для видавничої галузі, в тому числі для нас в Usborne. Вони рішуче підтвердили несправедливість і нерівність, з якими стикаються чорношкірі в усьому світі, і що ми всі несемо відповідальність за свої вчинки.

 

Наш настрій не тільки святковий, але і відображаючий. Ми слухали, навчалися і працювали, щоб зрозуміти, чого від нас по праву чекають читачі. Мій девіз — «роби краще». Ми повинні робити краще, і ми зобов'язуємося робити це.

В даний час ми аналізуємо кожну область нашого бізнесу, щоб покращити методи нашої роботи — від наших процедур найму до навчання персоналу, нашої роботи зі школами та представниками. Це важливе питання, і ми діємо швидко, забезпечуючи при цьому ефективність і продуманість всіх рішень. Це те, до чого ми прагнемо в довгостроковій перспективі.

Одна річ, яка залишається незмінною протягом 50 років моєї роботи в дитячому видавництві, — це моє центральне переконання в тому, що діти приголомшливі. Їх здатність відкривати нове, вчитися і рости — феноменальна. Я завжди наполягав на тому, щоб книги «Асборн» не вчили звисока і не вимагали інтелекту своїх юних читачів. Я хочу створювати книги, з якими діти будуть задавати питання про навколишній світ, про такі важливі речі, як справедливість, відмінності і прийняття. Бути зацікавленим, вдумливим, добрим і допитливим — це найкраще, що ми можемо продемонструвати нашим дітям.

Складно сказати без банальності, але наші діти — це наше майбутнє. І щоб допомогти повністю розкрити свій потенціал, їм потрібні блискучі дитячі книги. Бути видавцем цих цінних товарів — величезна відповідальність, до якої я ставлюся дуже серйозно.

Тому, хоча ми дуже раді, що названі «Дитячим видавництвом року», більш важливими є наші робота і видання в майбутньому: переконатися, що всі книги Usborne відображають світ у всій його різноманітності і дають дітям можливість змінити його.»

 

Коментарі
Коментарів поки що немає
Написати коментар
Ім'я *
Email
Залиште коментар*

Якщо Вам потрібна допомога у виборі, телефонуйте: (044) 599-05-22